Disznóölés után a feleségébe döfte a csontozókést, 3 évet kaphat

F.C. | 2024. Július 10.
Életmentő műtétre volt szükség.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után megszúrta feleségét a csontozókéssel – írja az MTI. Vita alakult ki ugyanis a disznóvágás utáni családi vacsorán vita a házaspár között. Miután a neje elfordult, a férj összefogta a kezében lévő csontozókést és a villát, azokat feje fölé emelte, majd a nő felé dobta, akinek az eszközök a bordái közé álltak.

Az asszony erős fájdalmat érzett, rosszulléte miatt fel akarta hívni az édesanyját, de párja ezt megpróbálta megakadályozni, és igyekezett enyhíteni a sérülés súlyosságát. A feleség azonban kiment az épületből, és értesítette a mentőket, akik kórházba szállították. Életveszélyes sérülést szenvedett el, amely életmentő műtéti beavatkozást igényelt.

A büntetés kiszabásakor a törvényszék enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, büntetlen előéletét, azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, valamint, hogy tettét őszintén megbánta, amelynek elkövetése miatt depresszív állapotba került. Ezzel szemben súlyosító körülménynek minősült, hogy ittas volt, valamint az, hogy közeli hozzátartozója sérelmére követte el a cselekményt.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version