Galambos Lajosnak új céljai vannak az életben: „Ha ennek vége, külföldi otthon után nézek”

F. B. | 2024. Július 29.
A trombitásnak bár rengeteg viszontagságon kellett keresztülmennie az elmúlt időszakban, mégis rengeteg tanulsággal és egy új életszemlélettel lett gazdagabb.

Galambos Lajos nemrégiben titokban elhagyhatta a baracskai börtönt, ahol 14 hónapot töltött gáz-, villany- és vízlopás miatt. A trombitás lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadult, elmondása szerint pedig rengeteget tanult az elmúlt időszakból.

Fotó: Olajos Piroska

„Meg kellett találnom önmagam és én egy másik önmagamra bukkantam. Most nagyon jól vagyok ebben az új világomban, és ehhez hozzásegített ez a tizennégy hónap.” – nyilatkozta korábban a trombitás, aki kéthetente pszichológushoz is járt odabent, szabadulása után pedig engedélyt kért arra, hogy vissza is járhasson ezekre a foglalkozásokra.

Beszélt arról is, hogy COPD tüdőbetegsége miatt az egészségügyi részlegben helyezték el a börtönben, és szerinte rendes ellátást kapott. A börtönben olvasott, tévét nézett, spanyolul tanult, folytatta belsőépítészeti tanulmányait és foglalkozásokon vett részt. Tartotta a kapcsolatot a családjával, de ez volt a legnehezebb.

Mint mondta, nagyon megváltoztatta őt a rácsok mögött töltött időszak, és jobb állapotban jött ki a börtönből, mint ahogyan bement. 

 Mindenben megváltoztam. A fontossági sorrend teljesen átalakult. Más céljaim vannak. Például egyáltalán nem fontos már, milyen márkájú vagy milyen hosszú az autóm. Abban is biztos vagyok, hogy már nem szeretnék Budapesten élni. Amikor ennek az egésznek vége, lehet, hogy egy tengerparti vagy egy tóparti, külföldi otthon után nézek, közben örökre megtartva a jelenlegi otthonomat is.

– vallotta meg a Story-nak a terveit a trombitás.

Exit mobile version