Ízléstelen tréfákkal verik át a mentősöket, nagyon kiakadt a Mentőszolgálat

F.C. | 2024. Augusztus 14.
Felháborodva posztolt az OMSZ.

“Valaki szerint ez tényleg vicces?!” címmel tett közzé bejegyzést a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint kiderült, a közelmúltban számos fals bejelentés érkezett hozzájuk, ez pedig jelentősen hátráltatja a mentősök valódi, életmentő munkáját.

Az OMSZ arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban sok olyan bejelentés érkezett a mentőkhöz, mely szerint többen is erőszakos cselekmény miatt sérültek meg súlyosan. Például az egyik bejelentő elmondása szerint egy középkorú nő torkát vágta el az élettársa, míg egy másik bejelentés szerint (melyet egy telefonfülkéből indítottak) egy falhoz kötözött nőt bántalmazott két férfi az utcán. 

Mint írják, a mentősök valamennyi esetben perceken belül a megadott helyszínre érkeztek, ahol azonban senki sem várta őket. Kiderült, szó sem volt egészségkárosodásról. Amint erről a mentősök – a rendőrök segítségével – megbizonyosodtak, egyből folytatták útjukat, hogy a valódi betegek rendelkezésére állhassanak.

Amúgy a 112-es segélyhívót is évente többmillió ember tárcsázza feleslegesen, eközben pedig veszélyeztetik azokat, akik tényleg bajban vannak. Nemrég beszámoltunk olyan abszurd esetről, amikor egy férfi a tüzelő tacskójára akarta kihívni a tűzoltókat, ezért tárcsázta a segélyhívót. Ám az is előfordult már, hogy valaki pizzát akart rendelni a 112-n

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka Dániel

Exit mobile version