Aktuális

Kiosztotta a mentésirányítót az autós, aki egy mozdulatlanul fekvő férfihoz kért mentőautót

Vérlázítóan beszélt egy autós a mentős diszpécserrel, miután az arra kérte őt, hogy menjen oda, és nézze meg egy mozdulatlanul az utcán fekvő férfi állapotát.

A hét elején egy autós azzal hívta fel a mentők telefonszámát, hogy egy férfit lát mozdulatlanul feküdni a földön az egyik forgalmas fővárosi út mellett. A mentésirányító arra próbálta kérni a betelefonálót, hogy menjen oda, tájékozódjon és nézze meg, milyen állapotban van a beteg, csakhogy a telefon túloldalán lévő autós nem mutatkozott segítőkésznek.

“Nem gondolja, hogy még most én forduljak vissza?!Jöjjenek ide és nézzék meg, az is lehet, hogy meghalt.”

– fakadt ki a vonal túlvégén, majd sértődötten lecsapta a telefont.

Egy mentőautó a Baross utcában. Képünk illusztráció (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Egy mentőautó a Baross utcában. Képünk illusztráció (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook oldala számolt be. A diszpécser azonnal riasztotta a legközelebb mentőegységet, és próbálta visszahívni a betelefonáló számát, de azt addigra kikapcsolták. Az esetnek szerencsére nem lett csúnya vége, ugyanis a kiérkező mentősök a helyszínen egy békésen alvó diákot találtak, aki egy fa alá dőlt le a fűben pihenni egy kicsit az árnyékban, de a mentő szirénázása gyorsan felriasztotta. A félreértést tisztázták, a mentők pedig már száguldottak is tovább a következő esethez.

Hős mentősök további történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top