Életmód

Négy hónapos baba életét mentették meg a mentők, játékfigura akadt a torkán

Egy játékfigura akadt a baba torkán, valószínű testvére dughatta játékból a szájába.

Négy hónapos babához kérték a szombathelyi mentők segítségét szerda délután egy közeli településre. A fulladó csecsemőhöz azonnal több egységet is indított a rutinos mentésirányító, aki folyamatosan instruálta a bejelentőt – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. 

Facebook / Országos Mentőszolgálat

„A kétségbeesett telefonáló mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel. A baba egyre kevésbé kapott levegőt, és végül eszméletlenné vált. A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyermeket, és az érkező mentő elé indultak” – írták a posztban. A találkozást a vonalban levő mentésirányító koordinálta, és az autók félúton, valószínűleg az utolsó pillanatban találkoztak. „Bajtársaink azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek, és kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégéjét úgy, hogy a kicsi csaknem megfulladt!” – írják.

A mentősöknek sikerült gyorsan eltávolítaniuk a figurát, amit valószínűleg valamelyik kis testvér dughatott be játékból a kiságyba. A babát stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top