nlc.hu
Életmód

Zsemle darab okozott majdnem tragédiát

Torkán akadt a zsemle. Majdnem az életébe került

A Veszprém megyei nőt saját lánya kezdte el újraéleszteni, amíg a mentők megérkeztek.

Evés közben kezdett fuldokolni az 80 év körüli asszony, akihez lánya kérte a mentők gyors segítségét múlt héten – számolt be az esetről Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A rémült bejelentő, bár pontosan követte a rutinos mentésirányító instrukcióit, többszöri próbálkozás ellenére sem tudta eltávolítania a megakadt zsemledarabot.

Idős asszony, kezek

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A beteg állapota gyorsan romlott, az újbóli vizsgálatnál már nem is lélegzett. A nő azonnal megkezdte anyja újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. Az életmentő beavatkozások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba az idős asszonyt. A bejegyzésben az is szerepel, hogy a mentőszolgálat mielőbbi felépülést kíván az érintettnek, az életmentésben résztvevőknek pedig gratulálnak.

Tavaly októberben a Tiszalöki Mentőállomás szabadnapos mentői, egy apa és fia mentették meg egy asszony életét, akinek a torkán akadt egy falat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top