nlc.hu
Egészség

Együtt mentett életet apa és fia

Együtt mentett életet szabadnapján apa és fia

Alig ért haza a szolgálatból a Tiszalöki Mentőállomáson dolgozó apa és fia, amikor a szomszédok egy fulladáshoz hívták őket.

Félrenyelt egy ötven év körüli nő, szerencsére a szomszédban lakó apa és fia mindketten a Tiszalöki Mentőállomáson dolgoznak. Épp hazaértek, amikor a segélykérés érkezett, hogy a nő evés közben a torkához kapott, az arca elkékült és fuldoklott.

Mentőautó

Amikor a mentők a szomszédban vannak  (Fotó: OMSZ)

A szabadnapos mentők rögtön a helyszínre siettek, és azonnal megkezdték az addigra kritikus állapotba került beteg ellátását. A hatalmas falat már teljesen lehetetlenné tette a légzést, de szerencsére a tapasztalt „apa-fia mentőegységnek” sikerült az utolsó pillanatban eltávolítania az életveszélyes akadályt, ezzel újra átjárhatóvá tették a légutat. A perceken belül érkező mentők folytatták az ellátást, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt – írja az Országos Mentőszolgálat FB-oldala.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top