Szabadidő

Megmenekült a kutya, pedig 30 karácsonyfadíszt evett meg

A hétéves labradornak két életmentő műtéten is át kellett esnie karácsony után.

„Minden évben saját kezűleg készített, mézeskalács karácsonyfadíszekkel kedveskedek a rokonaimnak. Idén sem volt ez másként” – nyilatkozta a Guardian című brit lapnak Rachel Bulmert, Marley gazdája. A 37 éves nő hozzátette, a csomagokat idén a konyhapultra készítette össze, azt hitte, biztonságos távolságban Marleytól.

Csakhogy a hétéves labrador ezúttal túljárt gazdája eszén, és néhány ajándékcsomagot önhatalmúlag minőségellenőrzött. „Feltűnt, hogy néhány csomag, mintha hiányozna. Persze, rögtön tudtam, ki vehette el őket” – meséli Bulmert, aki ezután azonnal állatorvoshoz vitte kedvencét. Mint mondta, nem amiatt aggódott, hogy Marley mézeskalácsot evett, sokkal inkább amiatt, hogy a süteményekkel együtt a díszítéshez használt masnikat is befalta.

marley labrador karácsonyfadísz

Kép forrás: PSA

Marley-nak végül bélelzáródás miatt át kellett esnie két életmentő beavatkozáson is, melynek során orvosa összesen 34 karácsonyfadíszt távolított el a gyomrából. „Hosszadalmas és kockázatos beavatkozás volt, és kezdetben Marley túlélési esélyei sem voltak épp fényesek” – meséli a gazdi; kedvence végül szerencsésen átvészelte a kritikus időszakot.

„Azért osztom meg a velünk történteket, hogy felhívjam a gazdik figyelmét a karácsony legkülönbözőbb veszélyeire, és arra, hogy mindig gondjuk legyen kedvenceikre: ne férhessenek hozzá a számukra olykor életveszélyes karácsonyi édességekhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top