41 tűzoltót szállítottak kórházba, negyedik napja képtelenek eloltani a lángokat – videó

Á.K. | 2024. Augusztus 21.
Több mint ötszáz ember dolgozik négy napja a lángok megfékezésén, eddig mindhiába. Több mint 10 ezer négyzetméternyi terület áll lángokban az oroszoknál.

Még vasárnap érte találat az oroszországi Rosztov-régióban található proletarski üzemanyagraktárat, ahol az orosz hadsereg üzemanyag-készleteinek egy részét tárolják. Bár a hatóságok először arról írtak, hogy az ukrán dróntámadást elhárították, a valóság nem lehet ennyire rózsás, amit az üzemanyagraktárról azóta készült felvételek sokasága is bizonyít.

A telepen 74 óriástartályban tárolnak dieselt, ezekből már minimum 22 lángokban áll, és a lángok egyre jobban terjednek tovább a tartályok között – írja az Ukrainska Pravda.

Jelenleg 520 ember küzd a helyszínen a lángok megfékezéséért, köztük rengeteg tűzoltó. Ennek ellenére jelenleg nem sok reményt látnak a tűzvész megállítására, úgy látják, a raktár területe még napokig lángolni fog. A terület folyamatos oltásával inkább csak a további nagy robbanásokat próbálják megelőzni.

A tűzzel való harc során mostanáig legalább 41 tűzoltó sérült meg, közülük öten súlyos állapotban vannak, őket az intenzív osztályon ápolják. A Proletarsk-kerület teljes készültségben áll, és fokozottan figyelnek arra, nehogy a lángok még jobban tovább terjedjenek.

Az ukrán hadsereg dróntámadásai már korábban is eltaláltak orosz olajfinomítókat és olajraktárakat, de ez a mostani a legnagyobb kár, amit eddig okoztak. Becslések szerint nagyjából 200 millió dollárnyi üzemanyag-készletet semmisítettek meg.

Exit mobile version