Rémisztőnek írják le a diákok az óvszert tiltó gólyatábort

Á.K. | 2024. Augusztus 21.
A BME VIK gólyatábora azzal vált hírhedtté, hogy meghirdették: a gólyák nem vihetnek be magukkal óvszert. Azóta a tábort megtartották, a beszámolók alapján pedig sok elsősnek elég szörnyű élményt jelentett. Érkezéskor az összes táskát kipakoltatták a gólyákkal, mindenkit alaposan átkutattak.

A kondomtiltásról elhíresült BME VIK gólyatábor továbbra is tesz arról, hogy foglalkoztassa a közvéleményt. Nem elég, hogy a diákokkal érkezéskor kipakoltatták a táskáikat, az összes benne lévő ruhát egyenként kirázatták, nehogy benne rejtőzzön valami. Ha valaki vitt magával ételt, azt kidobatták vele, a gyógyszert elkobozták, és külön kérni kellett azt esténként, ha szükség volt rá.

Testi motozás is volt, amit a biztonsági szolgálat végzett, és első nap a gólyák csak késő este kaptak enni – írta meg az eduline a hírhedt gólyatáborban uralkodó körülményeket több érintett diák beszámolója alapján.

Ilyen képpel a hírhedt gólyatáborban biztosan nem találkozhattál (fotó: Getty Images)

A diákok elmondták, hogy a szobák koedukáltak voltak, 13 fiúra jellemzően 1-2 lány jutott. Külön mosdószabály volt, melynek betartását két felsőbbéves ellenőrizte, akik a gólyákkal aludtak egy szobában.

Külön mosdószünetek voltak. Napi max 3 db. 1 perc után üvöltve jöttek, hogy menjenek ki az emberek, jönne a következő csapat. A fürdés sem volt sokkal jobb. Fiúknak 2, lányoknak 5 percük volt. Stopperrel mérték. Ebbe beletartozott a tusolás. a fogmosás, a mosdózás és az öltözködés. Végig egy piros baseballütővel ütötték a falat és a zuhanyfülkéket, üvöltöztek, hogy siessünk, mindenki ránk vár. Nagymosdózni tilos volt, esélyed sem volt rá, mindig verték a fülke ajtaját.

– hangzott az egyik élménybeszámoló.

A spontán csoportosulásokat a felsőbbévesek akadályozták, a táborban pedig végig magázódni kellett. A megalázó bánásmód miatt többen korábban hazamentek, a tábori körülményeket inkább kiképzőtáborhoz hasonlították. Akadt rá példa, hogy a szervezők az alvó diákokat fotóztak, majd a képeket később kivetítették.

Az eduline a gólyatáboros beszámolókkal kapcsolatban megkereste a szervezőket is, de a cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Exit mobile version