Csúszik a legendás Kádár Étkezde újranyitása, kiderültek az okok

F.C. | 2024. Szeptember 25.
El kellett vetni a szeptemberre tervezett nyitást.

Szeptemberre ígérte a legendás Kádár Étkezde újranyitását az új tulajdonosa. A Világgazdaság értesülései szerint a beruházás startra készen várja a szükséges engedélyeket, amelyek birtokában két hónap alatt végére érhetnek a tervezett munkálatoknak. Reális esély azonban már csak az év végi nyitásra lehet.

Mint kiderült, a reméltnél több akadállyal szembesült az ingatlan és brand tulajdonosa, Gerendai Károly. “Arra még látok esélyt, hogy idén megnyisson a Kádár Étkezde” – nyilatkozta a lapnak. Az első számú akadályt már megoldották: ehhez meg kellett vásárolni az étkezdével szomszédos lakást, ahol a mai előírásoknak megfelelő konyhát és kiszolgálóegységeket lehet kialakítani.

A régi csapatból egyelőre már ketten is jelezték, hogy szívesen segítenek, de azt még nem tudni, hogy vissza térnek-e legalább részmunkaidőben az étkezdébe dolgozni.

Az újranyitás időpontja az engedélyköteles munkálatok startján múlik, onnan számítva körülbelül két hónap múlva lesz. Bár a legendás Kádár Étkezde újraéledésének hírét a hivatalokban is örömmel fogadták, de a nyár elején még az önkormányzati választások, majd a nyári szabadságolások fékezték a tempót, talán most, ősszel már az új képviselő-testületek felállása után felgyorsulnak a folyamatok – bizakodik az új tulajdonos, aki azt is elárulta, hogy a mintegy 180 millió forintra taksált beruházás többe kerül ugyan a tervezettnél, de ez csak a projekt megtérülési idejét növeli, az éttermi árszintet nem. Azaz nem lesz drága hely a Kádár, hanem továbbra is megfizethető marad.

Kiemelt fotó: Kováts Dániel / nlc

Exit mobile version