Büntetőfékezés után óriási bunyó: ütötte-verte egymást két autós az M3-ason – videó

F.C. | 2024. Október 02.
Eldurvult egy közlekedési vita.

Egymásnak esett egy autó sofőrje és egy kisteherautó utasa az M3-ason az autópálya kellős közepén – számolt be az RTL Híradó. Korábban a kisteherautós agresszíven próbálta lehagyni az autóst, villogott rá és közel ment hozzá. A kocsi sofőrje erre válaszul többször is büntetőfékezett, majd egyszer csak megállt az út közepén. Ezután a teherautó utasa kipattant és ököllel nekiesett, ütötte-verte az autóst.

A jelenetet az autópályakezelő kamerái rögzítették.

Mutatjuk:

Eközben nem csak mögöttük érkeztek sorra az autósok, a szemből jövők szinte centikre húztak el mellettük a szűk terelés miatt.

Az autópályakezelő cég kommunikációs igazgatója szerint mindkét autós felelőtlen volt. “A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy autópályán megállni – bizonyos forgalmi esetektől eltekintve – kifejezetten tilos. Az meg, hogy valaki kiszáll az autóból, egyenesen életveszélyes” – hangsúlyozta Szimicsku László, aki szerint ritkák az ilyen konfliktusok az autópályákon.

Legutóbb tavaly szeptemberben az M85-sön akasztotta meg két sofőr vitája a forgalmat. Az egyik szintén az út közepén állt meg, majd hátrament a vitapartneréhez. Csupán a többi autósnak köszönhető, hogy nem történt akkor baleset.

Egy, az RTL Híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint mindkét esetben felmerül a közúti veszélyeztetés gyanúja, ezért akár 3 év börtön is járhat.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version