nlc.hu
Aktuális

Majdnem verekedés lett egy sávváltásból

Sávváltás miatt majdnem összeverekedett két sofőr Budapesten – videó

A két agresszív férfit egy hajszál választotta el attól, hogy a heves vitából rendőrségi ügy legyen.
sofőr

Kis híján összeverekedett két sofőr egy sávváltás miatt Budapesten, a Hungária körúton, erről egy harmadik kocsi fedélzeti kamerája készített videót – számolt be a Tények. Egyikük nem engedte be maga elé a másikat, ezért előbb csak a kocsiból kiabáltak egymásnak, majd kiszálltak, trágárul szidták és ütést, rúgást imitálva fenyegették egymást.

A zöldre váltó lámpa azonban lecsillapított a kedélyeket, és mindkét sofőr visszaült a kocsijukba.

Amikor végül elindultak, az egyik dühében úgy viharzott el, hogy a hirtelen sávváltások végén még egy záróvonalon is átment, ezért büntetést kaphat.

Amennyiben ez tovább fajult volna, és a két úriember egymást bántalmazni kezdi, abban az esetben mindketten a garázdaság bűncselekményét valósítják meg” – hívta fel a figyelmet Lakatos Olivér, ügyvéd, aki arról is beszélt a Tényeknek, hogy a praxisában is egyre többször találkozik hasonló esettel, amikor a sofőrök szinte minden ok nélkül támadnak egymásra. „Az autósok mostanában saját maguk próbálják rendezni az olyan konfliktust, ami egy adott esetben egy közlekedési szituáció” – jegyezte  meg.

Korábban volt már arra példa, hogy verekedéssel rendezte le a vitát két autós. Tavaly Budapesten, a Kerepesi úton egy Audi sofőrje a buszsávból bevágott egy Volkswagen elé, büntetőfékezett, kiszállt, majd verekedés alakult ki a két autós között. A bunyóban a felvételt készítő sofőr autója is megkarcolódott.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top