nlc.hu
Aktuális

Zuglói sofőr szabálytalankodása

Egy este alatt 520 ezer forint bírságot és 64 büntetőpontot gyűjtött össze egy autós

Az pedig csak hab a tortán, hogy a jogsijának az orvosi alkalmassági ideje 5 éve lejárt.

Ittasan próbált elmenekülni egy autós a rendőrök elől a főváros 14. kerületében, közben több piros lámpát és stoptáblát is figyelmen kívül hagyott – számolt be a police.hu.

A zuglói rendőrök igazoltatni akartak egy autóst november 11-én éjszaka a Vezér utcában, azonban a sofőr a rendőri jelzésnek nem állt meg. Inkább menekülőre fogta. Eközben több piros lámpát és stoptáblát is figyelmen kívül hagyott, végül behajtott egy társasház mélygarázsába. Ott leparkolta a kocsiját és mintha mi sem történt volna, elindult a kijárat felé, a rendőrök azonban feltartóztatták, majd előállították. A 28 éves férfi beismerte, hogy azért próbált meglépni, mert alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült.

A kerületi rendőrkapitányságon ittas járművezetés miatt indítottak ellene büntetőeljárást. Felelnie kell a menekülés közben elkövetett szabálytalanságok miatt is: összesen 520 ezer forint közigazgatási bírságot és 64 büntetőpontot gyűjtött össze, emellett szabálysértési eljárás indult vele szemben, vezetői engedélyét pedig – amelynek orvosi alkalmassági ideje 5 éve lejárt – bevonták.

Pár hete ugyancsak pórul járt egy ámokfutó, a sofőrt akkor a 61-es főúton csípték el a rendőrök. Közel kétszázzal hajtott 90 helyett, így több mint negyedmilliós bírságot és 8 büntetőpontot szedett össze.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top