nlc.hu
Aktuális

A járdán akarta kikerülni a dugót, behajtott a buszmegállóba

A járdán akarta megelőzni a sort egy türelmetlen sofőr, buszmegállóban várakozók közé hajtott – videó

Akár a jogosítványát is elvehetik egy évre.
sofőr,

Felhajtott a buszmegállóba és majdnem elgázolta az ott várakozókat egy türelmetlen teherautó sofőr Csepelen – számolt be a Tények. A megbotránkoztató esetről felvétel is készült, egy autó fedélzeti kamerája rögzítette, a videót pedig a Bp-i Autósok közössége osztotta meg.

Mutatjuk:

A II. Rákóczi Ferenc úton egy piros lámpánál várakoztak az autósok – ezt nem bírta kivárni a teherautós, ezért felhajtott a buszmegállóba – veszélyeztetve az ott várakozókat –, majd a járdán ment tovább, megelőzve a kocsisort.

A Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint felsőbbrendűnek képzelte magát a sofőr. „A buszmegállóban szabályosan várakozókat lezavarja ezzel a magatartásával a járdáról és felzavarja őket a fűre” – elemezte ki a felvételt Csörgő László, aki szerint minden szabályt figyelmen kívül hagyott a teherautós. „Nem veszi figyelembe, hogy mi a szabály, szabálytalanul fölmegy a járdára, ezáltal a szabályosan közlekedőkkel szemben egy olyan nem megengedhető magatartást hajt végre, hogy kivonja magát, felsőbbrendűnek képzeli magát, hogy neki még a járdán is meg szabad előzni a szabályosan várakozót” – jegyezte meg a szakember, aki szerint az csak ront a helyzeten, hogy egy hivatásos sofőr hajtotta végre a botrányos manővert.

A történtek miatt akár 200 ezer forintra is megbüntethetik, valamint egy évre elvehetik a jogosítványát.

A rendőrség eljárást indít a felvétel alapján.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top