70 millió forinttal vertek át egy hajdú-bihari özvegyasszonyt, szerelmet ígért neki a nigériai csaló

F.C. | 2024. Október 04.
Társkeresőn hálózta be a magányos asszonyt.

Több mint 70 millió forinttal vert át egy magányos hajdú-bihari asszonyt egy 37 éves nigériai csaló, szerelmet színlelve – számolt be az RTL Híradó. Őt és három társát kedd reggel fogták el a rendőrök egy budapesti lakásban. Több tucat mobiltelefont és laptopot is lefoglaltak tőlük.

A 37 éves férfi egy társkereső oldalon ismerkedett meg a 64 éves özvegyasszonnyal. Szerelmet ígért neki, majd kitalált történetekre hivatkozva pénzt csalt ki tőle. Elhitette vele, hogy egy olajipari cég tulajdonosa, aki alkatrészeket rendelne Japánból, csak most éppen nincs internete, így nem tud belépni a netbankjába. 

“Elküldött egy banki álprofilt a hölgynek, aki látta rajta, hogy 6,2 millió dollár van a számlán. Megnyugodott, hogy nem fogják átverni, és ezt követően a saját pénzéből 70 millió forintot utalt el az elkövető által megnevezett külföldi számlára” – mondta el a rendőrség.

Alig egy hónappal később egy újabb mesével állt elő: akkor a hiszékeny nőtől – a 70 milliós utalás után – még több 10 milliót akart kicsalni a férfi, aki a lányát egyedül nevelő özvegynek adta ki magát. Az asszony ekkor 40 milliót  kért kölcsön a barátaitól, 10 milliót pedig hitelként akart felvenni, de ez – egy szemfüles banki dolgozó miatt – már nem sikerült. Gyanús lett ugyanis az ügyintézőnek a tranzakció, és szólt a rendőröknek. Végül 3 nigériai férfit és egyikük magyar barátnőjét fogták el.

Kiderült, 3 másik nőt is milliókkal verhettek át.

Az egyik csalót – aki azzal próbált védekezni, hogy kapta ezeket az összegeket, nem pedig kicsalta – tegnap letartóztatta a bíróság.

A hiszékeny nő – aki hónapokig levelezett a csalóval – még a kihallgatásán sem hitte el, hogy átverték. Azt hajtogatta, hogy szereti őt a férfi.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version