Vádat emeltek sokszoros világbajnok, Fair Play-díjas sportolónk ellen

Vad Rózsa | 2024. Október 10.
Vádemelés született Sidi Péter sokszoros világ- és Európa-bajnok magyar sportlövő, számszeríjásszal szemben.

Vádat emelt az ügyészség Sidi Péter sokszoros világ- és Európa-bajnok magyar sportlövő, számszeríjásszal szemben. Az ügyészek a Péni István sportlövő ellen elkövetett szabotázs ügyét vitték bíróság elé, koholt bizonyíték szolgáltatásával elkövetett hamis vád miatt – tudta meg a Telex.

Az ügy előzményeként a magyar férfi sportlövő válogatott 2021 márciusában nem állt ki az indiai világkupa döntőjében. Péni István és Pekler Zalán nem volt hajlandó Sidivel közös csapatban versenyezni; azt állították, hogy társuk a puskáján nehezékként használ egy támasztékot.

Péni doppingmintája ezután pozitív lett,

amit ő szabotázzsal magyarázott. Később bemutatták a szállásukon lévő biztonsági kamera felvételeit, amiből kiderült, hogy valaki háromnegyed órára beosont Péni szobájába. A szövetség két évre felfüggesztette Sidi Pétert, Péniék pedig feljelentést tettek. Péni Istvánt A nemzetközi szövetség pozitív doppingmintája ellenére felmentette Pénit, miután igazoltnak látták Péni István ártatlanságát és a szabotázst.

Az indiai versenyen Péni gyengélkedett, miközben észlelte, hogy megváltozott saját D-vitamin kapszuláinak a színe. A gyanús kapszulák itthoni, ismételt fogyasztása ismét hasmenést váltott ki, három héttel később pedig értesítették, hogy tiltott szert találtak a vizeletmintájában.

Sidi azt állítja, hogy Péni hívására ment be a szobába, a magyar szövetség azonban eltiltotta a tokiói olimpiától. Párizsba, idén román színekben próbált kijutni, ám csupán a nézőtérig jutott,

ahol Péni lőállása közelében ütött tanyát.

„Zavarni akar, nem hiszem, hogy a rajongás hozza a közelembe, nem akar békén hagyni. Nemcsak az olimpián »szurkolt« nekem, hanem szinte az összes versenyen felvesz kamerával, a granadai világkupán öt méterről” – mondta Péni István a Telexnek, hozzátéve, hogy időnként álmaiban is kísérti sporttársának viselkedése. Sidi Péter 2017-ben amúgy

kiérdemelte a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díját,

mivel a világkupa-döntőben lőszert adott az anélkül érkező orosz Szergej Kamenszkijnek, aki végül megnyerte a szuperdöntőt és vele az ötezer eurós fődíjat. 

Exit mobile version