Részletek derültek ki a világbajnok testépítő, Jenei István haláláról

F.C. | 2024. Október 17.
Legjobb barátja beszélt arról, mi okozhatta Jenei István tragikus halálát.

Mint arról korábban beszámoltunk, 48 éves korában elhunyt a legendás testépítő, a világbajnok és háromszoros Superbody bronzérmes Jenei István. A debreceni sportember – aki dializált vesebetegként sem hagyott fel a versenyzéssel – rendkívül népszerű volt a versenyzőtársai, a tanítványai körében. Sportági berkekben mindenkit megdöbbentett a halála, amelyet egy rollerbaleset előzött meg.

A Blikk megrázó részleteket tudott meg a halálának a körülményeiről. “Vasárnap este jött haza az edzésből, egy nagy teljesítményű elektromos rollerrel járt. Leesett róla valamilyen alkatrész, és úgy döntött, tolja felfelé a hídon. Elmondása szerint valahogy megcsúszott, és visszaesett rá ez a 70 kilós roller, szanaszét törte magát. (…) Összetört az összes bordája, a bal válla, a feje is betört. Állítólag a tüdeje nem sérült, viszont a veseelégtelenség miatt az immunrendszere nagyon gyenge volt. (…) Nem kapott levegőt, mert a hemoglobinszintje nagyon alacsony volt, így a szervei nem jutottak oxigénhez. Fulladásos állapotba került, oxigénmaszkot kapott, de azt lerántotta magáról, utána halt meg” – mesélte megtörten a legjobb barátja, korábbi párja, Suba Krisztina testépítő, aki 20 évvel ezelőtt ismerte meg Jenei Istvánt.

“Annak idején, amikor először találkoztunk, azzal kerestem meg, hogy szeretnék versenyezni, ő pedig felkarolt, támogatott. Aztán kialakult egy szerelmi kapcsolat, ami 7 évig tartott, de utána is nagyon jó barátok maradtunk”  – mesélte a népszerű testépítőről, hozzátéve: “Ez a sport volt a szenvedélye, az élete. (…) Ha nem történik a baleset, teljesen jól élhetett volna akár 80-90 éves koráig, edzett, versenyzett, segítette volna a versenyzőit”.

Kiemelt fotó: Instagram / @istvan.jenei.712

Exit mobile version