Rajzolj boldog jövőt a szomorú gyerekeknek!

Czvitkovits Judit | 2016. Április 08.
Ha gyerekrajzokra gondolunk, legelőször kedves, színes képekre asszociálunk, pedig ma sok millió gyermek vért, fegyvereket és halottakat rajzol a papírra. Az UNICEF A remény rajzai kezdeményezése most hozzájuk, értük szól. Rajzolj velünk te is!

Mentálisan és fizikálisan a világon jelenleg a legkárosabb hely egy gyerek számára Szíria. A lassan 5 éve tartó polgárháború miatt az országban több mint 3,7 millió gyermek éli mindennapijait a háborúban, rettegésben, életveszélyben. Ezt a szomorú valóságot a szír kisgyerekek rajzai ábrázolják a leghűebben, az UNICEF Magyar Bizottság pedig most ezeknek a rajzoknak a segítségével szeretné felhívni a figyelmet a problémára. A remény rajzai nevű kezdeményezés keretében arra kéri az embereket, rajzolják át a szomorú rajzokat olyan képekké, amelyek reményt adhatnak a gyerekeknek. Rajzolj te is!

A 4 éves Nizar rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

Joachim így rajzolta át

 

Illaoi így rajzolta át!

 

Az 5 éves Rima rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

Az 5 éves Mohammed rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

A 4 éves Nizar rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

A 7 éves Mohammed rajza – Kattints ide, és rajzold át!

UNICEF – A remény rajzai 


70 éves az UNICEF

Együtt a gyermekekért, már 70 éve! Hívd a 136 66-os segélyvonalat és segíts Te is a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek! Egy hívás ára 500 forint, mely bármely mobilhálózatból elérhető. Bővebb információkért látogass el az UNICEF hivatalos oldalára!

 

UNICEF az NLCafén!

 

Exit mobile version