Ahol játék van, ott mosoly is: így játszanak a gyerekek a nagyvilágban

Czvitkovits Judit | 2016. Május 10.
Deszkából faragott pingpongütő, rongyos baba, okos tablet, rozsdás hinta és kavicsok: szerte a nagyvilágban minden kisgyereknek más játék jut, de ha jut, akkor a legmostohább körülmények között is képesek elmerülni a kacajban. Az idén 70 éves UNICEF képein keresztül mutatjuk meg, mitől boldogok a gyerekek.
India – Gyerekek abban a segélyosztó központban játszanak, ami az UNICEF és egy amerikai krikett társaság jóvoltából jött létre.

 

Nepál – Bár egy földrengés következtében egy átmeneti szállóba kényszerültek, mégis boldogan kártyáznak azok a kicsik, akik ha a földrengés napján iskolában lettek volna, ma már nem élnének.

 

Ukrajna – Kartonpapírral erősítik meg “házukat” a gyerekek az ukrán Okyabrskaya városának egyik játszóterén.

 

Kongó – Az UNICEF által támogatott Kiwanja napköziben olyan gyerekek tanulnak újra játszani, akik korábban katonaként szolgáltak. Szakemberek segítségével most azon dolgoznak, hogy újra vissza tudjanak illeszkedni a közösségbe és a gyerekek közé.

 

Grönland – Egy kislány a tabletjén játszik. – fotó: europress

 

Malawi Köztársaság – Egy kisfiú egy tradicionális afrikai társasjátékkal játszik.

 

Közép Afrikai Köztársaság – Kisgyerekek egy átmeneti táborban csocsóznak, otthonaikba az egyre durvuló erőszak miatt nem térhetnek vissza.

 

Irak – Az UNICEF által létesített táborban játszanak azok az iraki gyerekek, akik arra kényszerültek, hogy elhagyják otthonaikat.

 

Szingapúr – Digitális kockákkal játszanak a gyerekek a Szingapúrban a Future World kiállításon, ahol az ország legnagyobb digitális játszóterét mutatták be. – fotó: europress

 

Mexikó – Tűzoltósat játszanak azok a kicsik, akiknek jelmeze és felszerelése a legolcsóbb alapanyagokból készült.

 

Indonézia – Miközben az 1 éves Mikaela a verandán játszik, nagymamája vigyáz rá, aki nem mellesleg önkéntes egészségügyi munkás, aki a helyi nőket segíti.

 

Burundi – Súlyosan hátrányos helyzetű gyermekek fociznak annak a programnak a keretei között, aminek célja, hogy a sporton keresztül csalogassák iskolába a gyerekeket.

 

Uganda – Színes játszóteret kaptak ezek a hátrányos helyzetű ugandai gyerekek is.

 

India – Iskolai szünetben társasjátékkal múlatják az időt egy általános iskola kisdiákjai.

 

Palesztina – A Gázai-övezetben, otthonaik romjai között is vidáman feltalálják magukat a gyerekek.

 

Ghána – Így pingpongoznak a gyerekek Ghánában.

 

Németország – Babákkal játszanak azok a menekült szír kislányok, akiknek egy berlini menekülttábor jelenti az ideiglenes otthont.

 

Gáza – Egy palesztin menekült kislány a babáját szorítja abban a menekülttáborban, ahol mintegy 35 000 menekült él.
70 éves az UNICEF
Együtt a gyermekekért, már 70 éve! Hívd a 136 66-os segélyvonalat és segíts Te is a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek! Egy hívás ára 500 forint, mely bármely mobilhálózatból elérhető. Bővebb információkért látogass el az UNICEF hivatalos oldalára!
 

UNICEF az NLCafén!

Exit mobile version