Ilyen orvosnak lenni az isten háta mögött

Czvitkovits Judit | 2016. Május 25.
Felfoghatatlan szegénység, háború sújtotta övezetek, nulla infrastruktúra, pusztító járványok: rengeteg orvos vállalja, hogy ezek között az emberpróbáló körülmények között dolgozik, segít, életet ment. Az idén 70 éves UNICEF képeivel most előttük tisztelgünk.
Nigéria – Dr. Johashofa Albarka és Ruth Gwanzuwang nővér infúzióra kötik azt a csecsemőt, aki maláriától és agyhártyagyulladástól szenved.

 

Nepál – Orvosok elsősegélyműtétet hajtanak végre egy az UNICEF által létesített sátorban.

 

Zimbabwe – Egészségügyi dolgozók és az Orvosok Határok Nélkül orvosai infúziót adnak egy nőnek, akit súlyos kiszáradás miatt kell sürgősen ellátni.

 

India – Egy újszülött csecsemő védőoltást kap Aurangabadban. Az oltás évente 2-3 millió ember életét menti meg országszerte. Indiában évente 27 millió csecsemő és 30 millió terhes nő kap oltást.

 

Mali – Egy 13 hónapos kisfiút vizsgál egy orvos, aki számtalan betegségtől szenved a hiányos táplálkozás matt. A kórházban proteinben gazdag tejet és infúziót kap, hogy megerősödhessen és a legfontosabb tápanyagokhoz hozzájusson a szervezete.

 

Ghána – Holland egészségügyi dolgozók segítik a helyi szülészet munkáját.

 

Palesztina – Orvosok tanácskoznak arról, hogyan tudnak segíteni annak a 7 éves kislánynak, aki egy gázai robbanást követően nyaktól lefelé teljesen lebénult. Édesanyját, édesapját, négy testvérét a robbanásban elveszítette, a többi testvére pedig súlyosan megsérült.

 

Pakisztán – A 6 éves Shahzaib egy súlyos műtét után gyógyul. Sérüléseit akkor szerezte, amikor egy földrengés következtében ráomlott egy épület.

 

Csád – A két és fél éves Haoua Youssouf gyermekbénulás áldozata lett pár évvel ezelőtt, most járni tanul.

 

Banglades – Általános orvosi vizsgálaton esik át egy kisfiú.

 

Jemen – Dr. Ahlam egy páciensét látogatja meg a kórházban, Sanaában.

 

Kongó – Egy kongói orvos egy alultáplált, 4 éves kisfiút vizsgál, aki bár 87 cm magas, mindössze 9 kg. Súlyos alultápláltságának számtalan szövődménye lett.

 

Burundiban rubeóla elleni oltásra várnak a gyerekek a szüleikkel.

 

Etiópia – Dr. Mulugeta Tsefaye 5 éves kis páciensét vizsgálja.

 

Nepál – A 12 éves Ganesh járni tanul új lábprotézisével.

 

Sierra Leone – Egy asszony fekszik azon a klinikán, ahol a legszükségesebb infrastruktúrák sem biztosítottak.

 

Etiópia – Ez az édesanya 20 kilométert gyalogolt azért, hogy súlyosan alultáplált 8 hónapos gyermekét kórházba vigye. Miközben a kicsivel van, többi éhező gyermeke miatt is aggódik.

 

Uganda – Egészségügyi dolgozók a gyerekek súlyát mérik egy menekülttáborban.

 

Ghána – Nővérek és orvosok örülnek azon a szülészeten, ami többek között az UNICEF támogatásával épülhetett meg.

 

70 éves az UNICEF
Együtt a gyermekekért, már 70 éve! Hívd a 136 66-os segélyvonalat és segíts Te is a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek! Egy hívás ára 500 forint, mely bármely mobilhálózatból elérhető. Bővebb információkért látogass el az UNICEF hivatalos oldalára!
 

UNICEF az NLCafén!

Exit mobile version