Így él 38 fiatal a saját törvényei szerint egy kastélyban

nlc | 2016. Július 07.
A Chateau Ubuntu az a fajta közösség, akiket ha holnap fellőnének a Holdra, valószínűleg ott is könnyen feltalálnák magukat. A San Franciscó-i viktoriánus korabeli kastélyban 38 fiatal talált otthont magának azzal a céllal, hogy egy értékes társadalmat alkotva megosszák egymással gondolataikat és érzéseiket.

A Chateau Ubuntu akár egy tudományos kísérlet is lehetne annak kutatására, hogyan változik át a személyiségünk, ha az életterünket kitágítva állandó kölcsönhatásban vagyunk olyan emberekkel, akikkel amúgy csak felületesen érintkeznénk. Mondhatnánk, hogy ilyenek a valóságshow-k, de azért ez egy kicsit más.

 

 

A 10 hálószobán kívül a kastély többi része kiválóan alkalmas arra, hogy közösségi programokat szervezzenek. Ilyen a csoportos jóga, a koncertek, játékok, művészeti tevékenységek és a közös étkezés. A legnépszerűbbek mégsem ezek, hanem az ölelkezés, amit annyira komolyan vesznek, hogy becslésük szerint 1330-szor ölelik meg egymást egy héten. Persze nem könnyű bekerülni a csapatba. 

Ahhoz hogy felvételt nyerjünk, meg kell győznünk a Chateau Ubuntu lakóit arról, hogy olyan képességekkel rendelkezünk, amivel hozzá tudunk járulni a közösség fejlődéséhez, valamint meg kell adnunk három témakört, amiről rendszeresen előadásokat tartunk a házon belül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Forrás: My Modern Met 

Még több cikk önfenntartó közösségekről az NLCafén:

Exit mobile version