A csoda tartja életben ezeket az iskolákat

nlc | 2016. Szeptember 08.
Nem tudják, min fognak ülni, mire fognak írni, és azt sem tudják, meddig járhatnak még iskolába: szerte a nagyvilágban rengeteg ilyen kisdiák kezdte meg tanulmányait a nyomor kellős közepén. Az idén 70 éves UNICEF képein őket mutatjuk meg.

 

Dél-Afrika: A 18 éves Odwa Gogwana útja egy 33 600 lakosú szegénynegyeden keresztül vezet az iskolába, ahol fiatalokat segít a tanulásban.

Uganda: Kitgum városában egyenruhában járnak iskolába a gyerekek.
Uganda: Kitgum

Dél-Szudán: A 10 éves Mawal műagyag ülőalkalmatosságával érkezik az iskolába, mert az osztálytermében nincsenek padok, sem székek. A kisfiú kedvenc tantárgya a matek, és ha nagy lesz, orvos szeretne lenni.

Dél-Szudán: A körülmények ugyan nyomorúságosak, a kisdiákok mégis lelkesen járnak iskolába, ahol éppen felzárkóztató oktatás zajlik.

Nigéria: A 17 éves Firdau Bukar önkéntesként dolgozik abban az északkelet-nigériai iskolában, ahol a diákok többsége a Boko Haram miatt hagyta el szülőfaluját. Ő maga is elmenekült otthonról, és reménykedik benne, hogy hátrahagyott családtagjai egyszer majd követni tudják.

Görögország: Athénban, a Skaramagas menekülttáborban gyönyörű, az UNICEF által támogatott osztálytermekben kezdték meg a gyerekek az iskolaévet.

Banglades: A kisdiákok az iskola épülete előtt hagyják cipőiket.

Banglades: Az iskolában örömteli és vidám feladatokat kapnak a gyerekek, hogy a tanulás élvezetet jelentsen számukra.

Uganda: 3527 diák jár a Maaji II Általános Iskolába, ami az UNICEF jóvoltából jött létre.

Uganda: A kisdiákok zöme dél-szudáni menekült, akiknek ezekben az átmeneti sátrakban rendezték be az osztálytermeket.

Banglades: Általános iskolások sorakoznak az iskola épülete előtt.

Banglades: Az 5 éves Ayesha fogyatékossága ellenére boldogan jár iskolába.

Mali: A 11 éves Adaoula három év szünet után, az UNICEF oktatási programjának köszönhetően, újra elkezdett iskolába járni.

 

70 éves az UNICEF

Együtt a gyermekekért, már 70 éve! Hívd a 136 66-os segélyvonalat és segíts te is a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek! Egy hívás ára 500 forint, bármely mobilhálózatból elérhető. Bővebb információkért látogass el az UNICEF hivatalos oldalára!
 

UNICEF az NLCafén!

Exit mobile version