Vidító lencseleves

Sipos Flóra | 2001. Április 02.
Vidító lencseleves

Hozzávalók

2 csésze szárított lencse,

1 evőkanál olívaolaj,

2 zellerszár apróra vagdosva,

2 sárgarépa vékony szeletekre vágva,

2 gerezd fokhagyma préselve,

1 fej vöröshagyma felkockázva,

1/2 ek. egész bors,

4 csésze víz,

néhány db babérlevél, kakukkfű, szegfűbors.

Elkészítés

Mossuk meg a lencsét folyó víz alatt, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Egy nagyobb lábasban kezdjük el forrósítani az olajat, majd adjuk hozzá a hagymákat, később pedig a zöldségeket és a borsot. 5-7 percig pároljuk, majd öntsük hozzá a vizet, a lencsét és a többi fűszert. Forraljuk fel a levest, majd utána kis lángon főzzük tovább, amíg a lencse megpuhul (kb. 1 óra). Ha túl sűrűre sikerült a leves, adjunk hozzá még egy kis vizet.

Jó étvágyat és sok kacagást!

Exit mobile version