Hozzávalók
2 csésze szárított lencse,
1 evőkanál olívaolaj,
2 zellerszár apróra vagdosva,
2 sárgarépa vékony szeletekre vágva,
2 gerezd fokhagyma préselve,
1 fej vöröshagyma felkockázva,
1/2 ek. egész bors,
4 csésze víz,
néhány db babérlevél, kakukkfű, szegfűbors.
Elkészítés
Mossuk meg a lencsét folyó víz alatt, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Egy nagyobb lábasban kezdjük el forrósítani az olajat, majd adjuk hozzá a hagymákat, később pedig a zöldségeket és a borsot. 5-7 percig pároljuk, majd öntsük hozzá a vizet, a lencsét és a többi fűszert. Forraljuk fel a levest, majd utána kis lángon főzzük tovább, amíg a lencse megpuhul (kb. 1 óra). Ha túl sűrűre sikerült a leves, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Jó étvágyat és sok kacagást!