Vörösboros bárányleves lebbencstésztával

nlc | 2001. Április 02.

Hozzávalók

A leveshez:

– 60 dkg bárányhús

– egy nagy fej vöröshagyma

– 10 dkg füstölt szalonna

– 15 dkg gomba

– 3 dl vörösbor

– só

– pirospaprika

– zsír

– 2 gerezd fokhagyma.

A lebbencstésztához:

– 10 dkg liszt

– 1 tojás

– 2 evőkanál zsír

– só.

Jó tanács

A lebbencstésztát előre készítsük el, hogy legyen ideje megszáradni, vagy helyettesítsük készen kapható száraztésztával.

A lebbencstésztához a lisztet tojással és csipet sóval összegyúrjuk, kevés vizet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Sodrófával kinyújtjuk,

és hagyjuk szikkadni.

Elkészítés

A vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal rátesszük a kis kockákra vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, majd állandó kevergetés mellett tűzön megpörköljük. Fedő alatt rövid lében félpuhára pároljuk, közben a párolólét vízzel és borral pótoljuk. Amikor a hús majdnem puha levesnek megfelelő mennyiségűre öntjük fel – szintén vízzel és borral. Hozzátesszük a felkockázott szalonnát, gombát, fokhagymával fűszerezzük, és készre főzzük. A tésztát darabokra tördeljük, kevés zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a levesben megfőzzük.

Exit mobile version