Berbecstokány

jancsi bá | 2001. Április 12.
Nemcsak bárányból, hanem birkából (idõsebb juh) is igen ízletes ételeket készíthetünk. Az idõsebb állatoktól származó húsról célszerû a faggyút eltávolítani, és egy kis ecetes vízben átmosni felhasználás elõtt.

Hozzávalók

– 1000 g csontos birkahús

– 300 g vöröshagyma

– 100 g paradicsom

– 50 g zsír

– fűszerek (törött bors, fűszerpaprika)

– só

Elkészítés

A húst kockákra daraboljuk, majd a felolvasztott zsírban só és törött bors hozzáadásával lepirítjuk. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a már megpirult húsra helyezzük. Majd következik a karikára vágott paradicsom, ezt megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés folyadék (víz vagy fehérbor) hozzáadásával készre pároljuk. Ezt végezzük tűzálló edényben, amiben aztán tálalhatjuk is az ételt.

Köretként puliszkát adhatunk hozzá.

Exit mobile version