Magyaros gombaleves

nlc | 2001. Április 23.





Hozzávalók:


  • 500 g gomba
  • 50 g vöröshagyma
  • 50 g zsír
  • 50 g liszt
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 2 dl tejfel
  • só, őrölt bors, fűszerpaprika
  • csontlé
  • csipetke


    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, a gombát szeletekre vagy kisebb kockákra. A finomra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, a zöldpetrezselyemmel és a fűszerpaprikával megszórjuk, összekeverjük és kb. 1,2 liter csontlével felengedjük. Világos rántással berántjuk, kiforraljuk és a végén tejfölt keverve hozzá csipetkével forrón tálaljuk.
  • Exit mobile version