Spárgasaláta

jancsi bá | 2001. Április 23.

Hozzávalók:

  • 600 g spárga
  • 10 g cukor
  • 150 g paradicsom
  • 150 g fehér paprika
  • 50 g citrom
  • 1 fej saláta
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 3 cl olíva- vagy tökmagolaj
  • só, őrölt bors

    A spárgát megtisztítjuk, majd kötegbe kötve sós-cukros vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy kissé kemény maradjon. Ha kész, a főzővízből kivesszük, lehűtjük, a kötözőanyagot eltávolítjuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Amíg a spárga fő, a paradicsomot gerezdekre, a paprikát karikára, a salátát metéltre, a petrezselymet finomra vágjuk.

    A citrom levéből, sóval, borssal és az olajjal öntetet készítünk. Az összevágott alapanyagokat üvegtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, összekeverjük és hűtőbe tesszük az étkezésig.

  • Exit mobile version