Töltött karalábé

jancsi bá | 2001. Április 23.

Hozzávalók:

  • 8 darab közepes nagyságú karalábé, leveleivel együtt
  • 400 g darált sertéshús
  • 100 g előfőzött rizs
  • 1 db tojás
  • 40 g liszt
  • 20 g vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 1 húsleves kocka 1dl vízben oldva
  • só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A karalábéról a zsenge középső leveleket leszedjük, alaposan megmossuk és vékony metéltre vágjuk. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk és a gyökér felőli részen a belsejét kivájjuk, ügyelve arra, hogy a megfelelő falvastagság mindenhol megmaradjon. A húst tálba téve hozzáadjuk a főtt rizst, a tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a fűszereket és az anyagot összedolgozzuk. A karalábékat megtöltjük.

    A kivájt karalábét egy lábas vagy tűzálló tál aljára helyezzük, rátesszük a megtöltött karalábékat és a metéltre vágott zsenge leveleket. Aláöntjük a húslevest és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhultak, a lábasból kiemeljük azokat. A vagdalékot világos vajas rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt, átforraljuk, ha szükséges, utána ízesítjük.

    Tálaláskor a tál aljára tesszük a mártásos vagdalékot, ráhelyezzük a töltött karalábékat, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

  • Exit mobile version