Currys pulykaragu

jancsi bá | 2001. Május 11.

Hozzávalók

  • 400 g pulykamell filé vagy comb
  • 80 g vöröshagyma
  • 5 cl étolaj
  • 20 g curry por
  • citromlé ízlés szerint

  • 20 g burgonyakeményítő vagy liszt

    Elkészítése

    A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A pulykahúst kockára daraboljuk. Az olajban a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve elkeverjük benne a leveskockát és meghintjük a curry porral. A lángra visszahelyezve beletesszük a húst, elkeverjük és kellő mennyiségű folyadékot adva hozzá fedő alatt puhára pároljuk. A párolóléből kiveszünk és simára keverjük benne a burgonyakeményítőt, amelyet a raguhoz adva ismét átforralunk. Citromlével, ha szükséges sóval vagy éppen curry porral utána ízesítjük. Köretként párolt rizst adjunk és valamilyen salátát.

  • Exit mobile version