Csirkepörkölt

jancsi bá | 2001. Május 14.

Hozzávalók

  • 1200 g csirkecomb vagy -mell
  • 50 g zsír
  • 80 g vöröshagyma
  • 100 g zöldpaprika
  • 80 g paradicsom
  • 12 g fűszerpaprika
  • só, fokhagyma

    Elkészítés

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

    A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, a péppé zúzott fokhagymát, s kevés folyadékot hozzáadva, a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az előkészített húst, megsózzuk, és időnként kevergetve, rázogatva félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, és készre pároljuk.

    Köretként galuskát vagy rizst adjunk hozzá, valamilyen idénysalátával. Ha a fenti módon elkészített csirkéből a húst kiszedjük, és a visszamaradó pörköltalapot tejfölös, tejszínes habarással besűrítjük, kiforraljuk, és szűrőn átszűrve öntjük a húsra, paprikás csirkét készítettünk.

  • Exit mobile version