Kapros sertéstokány

jancsi bá | 2001. Május 14.

Hozzávalók

  • 600 g sertéscomb vagy lapocka
  • 50 g zsír
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 cs. kapor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 20 g liszt
  • só, őrölt bors, cukor

    Elkészítés

    A sertéshúst kb. kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A finomra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt húst, és zsírjára lepirítjuk. Sóval, borssal, finomra vágott kaporral ízesítve, kevés fehérbort aláöntve, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és a majdnem puha húst ezzel besűrítjük, kevés citromlével és cukorral ízesítjük, átforraljuk. Végül forrón tálaljuk párolt rizzsel vagy valamilyen főtt tésztával. Ha valaki burgonyával szereti, az is illik hozzá.

  • Exit mobile version