Lucskos káposzta sertésoldalassal

jancsi bá | 2001. Május 14.

Hozzávalók

  • 1000 g fejes káposzta
  • 500 g sertésoldalas
  • 1 cs kapor
  • 40 zsiradék
  • 2 dl tejföl
  • 30 g liszt
  • 30 g vöröshagyma
  • só, őrölt bors, fokhagymapép

    Elkészítés

    A darabolt oldalast sózzuk, kissé elősütjük, megszórjuk a köménymaggal, és rátesszük a vékony metéltre vágott fejes káposztát. Vizet adva hozzá majdnem puhára főzzük. Közben elkészítjük a zsemlyeszínű rántást a vöröshagymával és a fokhagymával. A félpuhára főtt káposztát berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a finomra vágott kaprot, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Megforraljuk, és forrón tálaljuk.

  • Exit mobile version