Zöldséggel töltött csirkecombok

jancsi bá | 2001. Május 14.

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g petrezselyemgyökér
  • 50 g zellergumó
  • 50 g zöldborsó
  • 50 g zöldbab
  • 2 tojás
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

    Elkészítés

    Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen. A bőr alá nyúlunk, és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén.

    A zöldségeket, a tojást, a fűszereket összekeverjük, a fellazított bőr alá töltjük, és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk. Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk, és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük.

    Köretként salátát, párolt rizst adhatunk mellé.

  • Exit mobile version