Márna öreg halász módjára

jancsi bá | 2001. Június 04.

Hozzávalók

  • 1000 g márna (1 db)
  • 400 g újburgonya
  • 80 g gyöngyhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 60 g zsír
  • 4 g őrölt bors
  • 20 g só
  • 1 csomag petrezselyemzöld

    Elkészítés

    A márnát megtisztítjuk, belső részeit eltávolítjuk, sűrűn beirdaljuk, sóval kívül-belül jól bedörzsöljük. Kizsírozott tepsibe tesszük, megtisztított gyöngyhagymát, újburgonyát rakunk mellé. Őrölt borssal megszórjuk és a fehérbort aláöntve, alufóliával letakarva, közepes hőmérsékletű sütőben 25-30 percig pároljuk, majd a fóliát levesszük és erősebb lángon piros ropogósra sütjük. Tálaláskor a halat a sült burgonyával és a hagymával körberakjuk, petrezselyemmel díszítjük.

  • Exit mobile version