Marinírozott fürj

jancsi bá | 2001. Június 25.

Hozzávalók

  • 6 db fürj
  • 50 g liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl 10 %-os ecet
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • 200 g vöröshagyma (célszerűbb a lila hagyma)
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • 100 g zöldpaprika
  • só, őrölt bors, őrölt borókabogyó, citromlé, cukor

    Elkészítése

    A fürjek mellét és combjait leválasztjuk, a hátrészét eltehetjük és később vadalaplé vagy éppen fürjleves készítésénél felhasználhatjuk. A leválasztott húsokat alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, sózzuk és lisztbe, tojásba, morzsába mártva panírozzuk. Az olajat felforrósítjuk, a panírozott húsokat megsütjük és szalvétára téve leszikkasztjuk az olajtól. Az őrölt vagy durvára tört borókabogyót egy deci vízbe téve felforraljuk és a mennyiséget harmadára redukáljuk (forraljuk). A zöldpaprikát kockára, a hagymát karikára vágjuk és leforrázzuk, leszűrjük és kihűtjük. Egy üvegtálban víz, só, cukor, ecet, citromlé felhasználásával salátalevet készítünk, amihez hozzáadjuk a borókaredukciót, a leforrázott hagymát, paprikát, pár csepp olajat és a finomra vágott zöldpetrezselymet. Összekeverjük. Ebbe a marinádba helyezzük a megsütött húsokat és 6-8 órán át hűtőben tartjuk. Tálaláskor citromszelettel díszíthetjük.

  • Exit mobile version