Szarvas vagy õzfilé roston

jancsi bá | 2001. Június 25.

Hozzávalók

  • 600 g szarvas vagy őzfilé
  • 2 dl olaj
  • só, őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, zúzott fokhagyma

    Elkészítése

    A pácolt szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, az őrölt fűszerekkel megszórjuk és félretesszük. Következő lépésként elkészítjük a köretet. Ha nyáron készítjük, bármilyen párolt zöldséggel vagy éppen a széles választékban rendelkezésre álló zöldségfélékből készített salátával, burgonyakrokettel adhatjuk. Ne felejtsük el, hogy a saláták akkor a legízletesebbek, ha jéghidegek.

    Ha kész a köret, a fűszerezett húsokat a felhevített olajban vagy a kerti grillben lassan megsütjük. Tálaláskor a szeleteket tálra rakjuk és mellé tesszük a párolt zöldséget vagy a burgonyaköretet. A salátát mindig külön adjuk mellé.

  • Exit mobile version