Szarvastokány erdei gombával

jancsi bá | 2001. Június 25.

Hozzávalók

  • 800 g szarvascomb (színhús)
  • 100 g zsír vagy étolaj
  • 100 g vöröshagyma
  • 20 g paradicsompüré
  • 200 g erdei gomba
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors, kakukkfű, csontlé

    Elkészítése

    A szarvascombot hideg vízben jól megmossuk, ceruza vastagságú metéltre vágjuk, a gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét és ezzel tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a szarvashúst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, fedő alatt pároljuk, ha levét elfőtte, kevés csontlével vagy vízzel pótoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a gombát és a bort, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel és puhára pároljuk. Párolt rizs köretet, burgonyakrokettet vagy burgonyafánkot adhatunk hozzá.

  • Exit mobile version