Tûzdelt fácánmell meggymártással

jancsi bá | 2001. Június 25.

Hozzávalók

  • 4 db fácán mell
  • 100 g füstölt szalonna
  • 50 g vaj vagy margarin
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 100 g meggy
  • 5 cl brandy
  • só, őrölt bors, citromlé

    Elkészítése

    A fácánmelleket megmossuk, lecsepegtetjük, a szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. A felolvasztott vajban a mellek mindkét oldalát megsütjük, a bort aláöntve puhára pároljuk. Amíg a mellek párolódnak, a meggyet kimagozzuk, felezzük, vagy harmadoljuk, lecsepegtetjük. A párolóléből a melleket kivesszük, felforraljuk, kevés lisztes vajjal besűrítjük, hozzáadjuk a darabolt meggyet, a brandyt, és összeforraljuk. Ha szükséges, utána ízesítjük. Tálaláskor egyben levesszük a húst a mellcsontról, felszeleteljük, visszahelyezzük a mellcsontra, bevonjuk az elkészült mártással, díszítjük pár szem meggyel és forrón párolt rizzsel, burgonyaropogóssal tálaljuk.

  • Exit mobile version