Hozzávalók
Elkészítése
A szeleteket kiveregetjük, sózzuk, és mindkét oldalát lisztbe mártva a felolvasztott zsírban mindkét oldalát elősütjük. Az elősütött húsokat lábasba tesszük. A visszamaradó zsírba kevés lisztet szórunk, kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagyma felét. Tovább pirítjuk, csontlével vagy vízzel és a fehérborral felengedjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, felforraljuk és a rostélyos szeletekre öntjük. Fedővel letakarjuk, és pároljuk. Ha szükséges, párolás közben a folyadékot pótoljuk. Amíg a hús párolódik, a zöldségeket megtisztítjuk és vékony metéltre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a zöldséget, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk és kevés vizet hozzáadva félig megpároljuk. Ha félig megpuhult a hús, a párolóléből keveset kiveszünk, elkeverjük a tejföllel, és az egészet hozzáadjuk. A félig párolt zöldséget ízesítjük citromlével, cukorral, mustárral, ha szükséges sóval, őrölt borssal és a rostélyost készre pároljuk. A mártásnak kissé savanykásnak, pikánsnak kell lennie. Köretként petrezselymes új burgonyát adhatunk külön edényben. Tálaláskor a tál aljára elhelyezzük a szeleteket, a tetejére halmozzuk a zöldséget, tejföllel és zöldpetrezselyemmel díszítjük.