Marhapörkölt tarhonyával

jancsi bá | 2001. Július 14.

Hozzávalók

  • 700 g marhalábszár
  • 400 g vöröshagyma
  • 70 g zsír
  • 30 g fűszerpaprika
  • 150 g paradicsom
  • 200 g zöldpaprika
  • köménymag, só, fokhagyma

    Elkészítése

    Elkészítjük a pörköltalapot. Amíg zsírjára visszapirul, a marhalábszárat megmossuk, egyenletes kockákra vágjuk és a pörköltalaphoz adva sózzuk – ha a leve elpárolgott, kevés folyadékot hozzáadva majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát, ha szükséges utána ízesítjük és fedő alatt befejezzük a párolását. Köretként tarhonyát vagy sós burgonyát adhatunk hozzá.

  • Exit mobile version