Marhapörkölt zöldséggel

jancsi bá | 2001. Július 14.
Itt a zölségszezon ! Fel lehet használni például a megmaradt marhapörköltet, hogy zöldségekkel dúsítva új étel készüljön belõle.

Hozzávalók

  • marhapörkölt (maradék vagy frissen készített)

    800 g zöldség (ez lehet zöldbab, sárga- vagy zöldhüvelyű- zöldborsó, sárgarépa, petrezselyemgyökér stb.)
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • só, fokhagyma

    Elkészítése

    A zöldségfélét megtisztítjuk, metéltre vagy kockára daraboljuk, és sós vízben megpároljuk (a párolás kevés folyadék hozzáadását jelenti). A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt, belekeverjük a megpárolt zöldséget és az egészet összeforraljuk. Tálaláskor az előmelegített tálba rakjuk az ételt, tetejére szórhatunk finomra vágott petrezselymet, adhatunk hozzá külön reszelt sajtot.

  • Exit mobile version