Tejfölös gombás rostélyos

jancsi bá | 2001. Július 14.

Hozzávalók

  • 4 szelet 150 g-os rostélyos szelet
  • 0,5 dl étolaj
  • 20 g liszt
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 100 g gomba
  • 1 csomó petrezselyem zöld
  • 2 dl tejföl
  • só, őrölt bors

    Elkészítése

    A rostélyos szeleteket kiveregetjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Az olajból kivéve lábasba tesszük. A visszamaradó olajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, felengedjük vízzel (kb. 1 dl), sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort és az egészet a húsra öntve lefedjük, és lassú forralással majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús készül, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, zsiradékban lepirítjuk, sózzuk a gombát. Elkészítjük a habarást, a gombás húst besűrítjük, átforraljuk, és tálaláskor tejföllel és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve sós burgonyával, párolt rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

  • Exit mobile version