Tûzdelt angolos bélszín zöldséggel

jancsi bá | 2001. Július 14.

Hozzávalók

  • 800 g lehetőleg bélszín törzs
  • 100 g zsír
  • 60 g füstölt szalonna
  • só, őrölt bors

    Elkészítése

    A kellően előkészített (hártyázott és pácolt) bélszíntörzset a rostokkal párhuzamosan megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal, sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben felhevített zsiradékban minden oldalát megsütjük, majd előmelegített sütőben megsütjük ízlésünknek megfelelően teljesen vagy félig. Ha kész, rövid ideig pihentetjük és éles késsel szeleteljük, előmelegített tálra tálaljuk mellé halmozva a párolt zöldségeket.

    A párolt zöldségeknél személyenként 180 – 200 g-t számítsunk összességében. A zöldségeket tisztítás és darabolás után vajban kevés folyadékkal, alapvetően sóval, de ízlésünknek megfelelően bármilyen fűszerrel megpároljuk.

  • Exit mobile version