Borjúpaprikás

jancsi bá | 2001. Augusztus 06.

Hozzávalók



  • 600 g borjú apróhús

  • 100 g vöröshagyma

  • 100 g zsír

  • 80 g paradicsom

  • 80 g zöldpaprika

  • 20 g liszt

  • 2 dl tejföl

  • 1 dl tejszín

  • 10 g fokhagyma

  • só, fűszerpaprika

    Elkészítése


    A húst megmossuk, 1×1 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a paradicsomot és a zöldpaprikát cikkekre vágjuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, felengedjük kevés vízzel és a tűzre visszatéve zsírjára visszapirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk és nagy lángon zsírjára sütjük – figyelve arra, hogy ne égjen le – kevés vizet aláöntve, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, és mielőtt a hús teljesen megpuhul, a pörkölthöz keverjük, és együtt az egészet kiforraljuk. Tálaláskor galuskát vagy tojásos galuskát adunk hozzá köretként, lehetőleg külön edényben. A borjúpaprikást díszíthetjük paprika- és paradicsomszeletekkel és tejföllel.

  • Exit mobile version