Irlandi ürügulyás

jancsi bá | 2001. Augusztus 06.

Hozzávalók


800 g ürülapocka csont nélkül
50 g vöröshagyma
200 g sárgarépa
200 g petrezselyemgyökér
100 g zellergumó
10 g fokhagyma
500 g burgonya
500 g kelkáposzta
só, egész bors, babérlevél, kakukkfű

Elkészítése


Az ürühúst megtisztítjuk, eltávolítjuk a faggyús, inas részeket és 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk, leforrázzuk, leszárítjuk. Hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Amíg a leves felforr, a zöldségféléket kis hasábokra, a burgonyát és a kelkáposztát cikkekre vágjuk. A leves lehabozása után a hasábokra vágott zöldségeket, vöröshagymát, a fokhagymát hozzáadjuk a leveshez, sózzuk, fűszerezzük. A levest nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg az anyagok félpuhára főnek. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát és kelkáposztát, és készre főzzük. A levest főzés közben ne kevergessük, mert zavaros lesz.
Mindig forrón tálaljuk.

Exit mobile version