Elkészítése
A csülköt alaposan megmossuk és sózzuk, majd megfelelő nagyságú tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük, olvasztott zsírt öntve rá előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett megsütjük. Sütés közben, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Vigyázzunk arra, hogy ne száradjon ki, mert nehéz lesz darabolni. Köretként bármilyen párolt zöldséget, párolt rizst adhatunk. Ha a csülök megsült, a tepsiből kivesszük, pihentetjük, a csontról lefejtve felszeleteljük, visszahelyezzük a csontra és a köretet mellé helyezzük. A visszamaradó zsírból a töltött borjúszegynél leírt módon pecsenyelét készítünk, amit tálaláskor a csülök alá öntünk.
Amikor a csülök félpuha, mellérakjuk a következőket:
800 g burgonya, megtisztítva, cikkekre vágva
300 g vöröshagyma megtisztítva, cikkekre vágva, sózva, őrölt borssal megszórva, a csülökkel együtt puhára pároljuk.
Tálaláskor a felszeletelt és a csontra visszahelyezett húsra tesszük a vele együtt sütött burgonyát és hagymát.