Tejfölös ürüpaprikás

jancsi bá | 2001. Augusztus 06.

Hozzávalók



  • 800 g csontos ürühús

  • 50 g zsír

  • 100 g vöröshagyma

  • 50 g paradicsom

  • 50 g zöldpaprika

  • 2 dl tejföl

  • 20 g liszt

  • só, fűszerpaprika

    Elkészítése


    A húst megmossuk, megtisztítjuk és 2 x 2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. A felolvasztott zsírban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és vízzel felengedjük. A tűzre visszahelyezve zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, sózzuk. Fedővel lefedve – ha szükséges az elpárolgó folyadékot pótoljuk – majdnem puhára pároljuk. A tejföl nagyobb hányadát simára keverjük a liszttel, és a pörköltet behabarjuk, kiforraljuk. Tálaláskor tejföllel díszítjük. Köretként galuskát adunk hozzá.
  • Exit mobile version