Ürügerinc sütve

jancsi bá | 2001. Augusztus 06.
Sokaknak szokatlan, hogy ürühúsból készítsenek ételeket, de igazán kár lenne kihagyni ezt az egészséges, és nagyon finom húst a repertoárból. Kezdetnek egy egyszerû receptet ajánlunk hozzá.

Hozzávalók



  • 1300 g ürügerinc

  • 50 g zsír



  • Elkészítése


    A báránygerincet megmossuk, leszárítjuk, sózzuk és tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. A felolvasztott zsírt ráöntve előmelegített sütőben sűrűn locsolgatva – ha szükséges időnként folyadékot adva hozzá – készre sütjük. Tálaláskor a gerinccsontról a húst lefejtjük, felszeleteljük, visszarakjuk a csontra. A visszamaradó zsírból pecsenyelét készítünk, amit forrón adunk mellé. Köretként gombás rizst, párolt zöldséget adhatunk.
  • Exit mobile version